Kick-off programma Community care

Op 1 november verzamelde zo’n 70 deelnemers van verschillende inwonerinitiatieven, zorg-, woon- en leeforganisaties zich in Dorpshuis Austerlitz en dompelen zich onder in het thema community care. De focus van de dag:

* Wat is community care en heeft het voor positieve effecten op de samenleving?
* Wat is de beste aanpak?
* Wat zijn goede voorbeelden?

Diverse inspirerende sprekers deelden hun visie waaronder Jenna Kleingeld, Jan Smelik, Birgit Oelkers, prof. Dr Gerjan Navis en Marian Zegwaard. Goede voorbeelden deelden hun ervaringen: Wijkcoöperatie ‘Oost voor Elkaar’, Austerlitz Zorgt, Buur & Zo,  Voorzorgcirkels, SamenBuurten, Steunsystemen Utrecht, De Grachtenpromenade en Vilans.

Deze kick-off werd georganiseerd binnen het programma Community care van Zilveren Kruis Zorgkantoor en georganiseerd in nauwe samenwerking met Nederland Zorgt Voor Elkaar (NLZVE).

“Wij bedachten ons dat we eigenlijk veel meer collega’s hebben die betrokken zijn bij dit project en die we zo’n dag als vandaag ook gunnen om allerlei inzichten op te doen en je te laten inspireren.” – Deelnemer Kick-off community care

Ben je benieuwd? Bekijk dan hier de aftermovie, download de presentaties en leer meer over het programma community care.

INspiratie 

Op de wc gebeurt het

Op de wc gebeurt het

Al minimaal een jaar hangt er een poster op de toiletten van Careyn. Deze is impactvol om verschillende redenen. Lees hier welke dat zijn.