Hoe bind je medewerkers aan de organisatie?

50-70% van het personeel verlaat jaarlijks het succesvolle callcenter WIPRO in Bangladesh. Dit terwijl zij op dat moment zijn uitgeroepen tot een van de beste werkgevers van India. HOE DAN 🤯?

Waarschijnlijk heeft jouw organisatie op dit moment ook te maken met een (hoog) verloop en tegelijkertijd misschien wel een personeelstekort.

Het callcenter in Bangladesh wist het tij te keren. En ik ga je vertellen hoe.

Het 1-uur experiment…

We gaan naar de herfst van 2010. Onderzoekers Bradley Staats, Fransesco Gino en Daniel Cable starten een klein experiment bij WIPRO. Ze creëren twee groepen met medewerkers.

Groep 1️⃣ krijgt een training van een uur, gericht op de identiteit van WIPRO. Na afloop krijgt iedereen een trui waarop de naam van het bedrijf was geborduurd.

Groep 2️⃣ neemt deel aan een bijeenkomst gericht op de werknemer zelf. Wat zijn/haar bijdrage is aan WIPRO en wat hem/haar verbind met de organisatie. Na afloop krijgt iedereen een trui waarop hun eigen naam naast de naam van de organisatie was geborduurd. Groep 2 wordt letterlijk en figuurlijk aligned met WIPRO.

Na zeven maanden zijn de onderzoekers geschokt door de resultaten. Medewerkers uit groep 2 hebben 250% meer kans dat zij blijven werken bij WIPRO t.o.v. medewerkers die niet hebben meegedaan aan de bijeenkomst.
Groep 2 heeft daarnaast 157% meer kans dat zij blijft werken bij WIPRO dan groep 1.

Aligned in 1 uur?

Zo simpel als dit klinkt is het natuurlijk niet. Alignment is een continu proces dat aandacht vergt. Maar de kern is duidelijk… alignment loont: medewerkers vanuit zingeving en hun rol

verbinden met de doelstellingen en de strategie van je organisatie .

Daarom wil je een alignmentprogramma ontwikkelen langs vier lijnen:

🎯 Medewerkers weten waarom de organisatie aan bepaalde doelen werkt en wat die doelen zijn.

💪🏽 Medewerkers weten hoe zij daaraan bijdragen, als onderdeel van het team en als individu.

🥇 Medewerkers krijgen de handvatten om zich te ontwikkelen om dat nog beter te doen.

👩🏼‍🤝‍👨🏽 Formele en informele leiders weten hoe zij hieraan leiding kunnen geven en hoe zij dit kunnen faciliteren.

INspiratie 

Reablement: zo doe je dat!

Reablement: zo doe je dat!

Vanuit het lerend netwerk reablement organiseerden we met Zilveren Kruis Zorgkantoor en Reable Nederland een inspiratiedag met werkende voorbeelden binnen én buiten het verpleeghuis. Ben je of wil je aan de slag met reablement, kijk dan naar deze koplopers.

Bij Weyond zijn we niet declarabel

Bij Weyond zijn we niet declarabel

Veel potentiële collega’s zijn tijdens een kennismaking vaak verrast als ze horen dat wij bij Weyond geen uren registreren of beoordelen op declarabiliteit.

De dag die je wist dat zou komen

De dag die je wist dat zou komen

We zien dat organisaties na het afronden van hun strategie één of een paar momenten kiezen om hier aandacht aan te besteden. En dan de verwachting hebben dat de strategie daarmee geland is en gaat leven. Niets is minder waar…