0348 702130 hallo@weyond.nl

Hoe breng je een beweging op gang?

Een klassieker: ‘man starts danceparty op Sasquatch music festival’

Ik blijf dit een briljante video vinden waar je in het klein ziet hoe je beweging op gang brengt in een groep. Ik kan ernaar blijven kijken.

Een paar cruciale momenten: 

👆🏻 Je ziet eerst de leider; die vol overgave het voorbeeld geeft. Wat hij laat zien is opvallend en valt niet binnen de norm.

✌🏻 Je ziet het belang van de eerste volger die hem erkent en meedoet. De leider die zijn eerste volger vol enthousiasme omarmt en hem het podium geeft.

👋🏻 En dan de eerste volger die zijn vriend erbij roept… die in eerste instantie niet meteen komt. Wat nu? Stopt de eerste volger? Stopt de beweging nu al?

🤟 Nee, dit is het cruciale moment… Het duurt even voordat er mensen bij komen. En juist op dat moment gaat de eerste twee vol overgave door. Maken het zo leuk, daar buiten die comfortzone.

🙌🏻 En dan komt nummer 3 en kort daarna 4 tm 8. En dan is het niet meer te stoppen. Binnen 10 seconden is er een ware danceparty aan de gang.

💃🏼 Uiteindelijk is de aantrekkingskracht zo groot dat het eerder gek is om niet mee te doen aan de beweging dan niet.

Ga jij deze week een beweging starten? En wie ben je dan? De leider, de 1e volger, de 2e volger of iemand in de crowd?

INspiratie 

De kracht van interventies (1)

Ontdek hoe slimme interventies de betrokkenheid bij organisatiestrategieën kunnen vergroten. Schrijf je in voor ons webinar en breng je team in beweging!

Alignmentlessen van Wonka

Ontdek hoe Wonka transformeert van gevangene tot chocolatier, ondanks tegenwerking van regels en rivalen. Een verhaal vol alignmentinspiratie en doorzettingsvermogen, perfect voor liefhebbers van chocolade.