KERSTGESCHENK

Muziek in de
zorg toolkit

 Zorg

We weten dat muziek en geluid veel kan doen voor de gezondheid en het emotionele welzijn van mensen.

Daarom hebben we samen met MassiveMusic en Gideon’s B een muziek-in-de-zorg toolkit ontwikkeld.

Deze toolkit helpt medewerkers muziek en geluid in te zetten in hun eigen omgeving: een woongroep met ouderen met dementie, restaurant, activiteitenruimtes of algemene ruimtes.

Uitdaging

Muziek en geluid inzetten op de werkvloer

Partners

Gideon’s B
MassiveMusic

Direct gebruiken? 

Via de website www.gideonsb.nl/muziek-in-de-zorg heb je direct toegang tot de toolkit.

Deze toolkit bevat:

  • Een laagdrempelige printbare én digitale flyer die op een simpele manier uitlegt hoe je muziek en geluid effectief kunt gebruiken in de zorg.
  • Een website waar medewerkers van zorgorganisaties gratis toegang hebben tot ‘geluid in de ouderenzorg tools’ maar ook tot scholing/instructie.
  • Muzieklijsten die zo zijn samengesteld dat deze een bepaald effect kunnen bereiken bij luisteraars (bijv. rust, dialoog, ontspanning).
  • Soundscapes, geluiden die een bepaalde sfeer creëren in een ruimte en onprettige geluiden maskeren (bijv. natuurgeluiden en sociale geluiden.)

Kerstgeschenk 

Weyond, MassiveMusic en Gideon’s B geven deze toolkit aan alle medewerkers en in de ouderenzorg.
Het stopt niet bij deze eenmalige actie. We organiseren volgend jaar elk kwartaal een training voor medewerkers in de ouderenzorg over het gebruik van muziek en geluid in de zorg!
Daarnaast breiden we de website uit met meer muziek en geluid én komt er een helpdesk die bereikbaar is voor vragen en ondersteuning.