0348 702130 hallo@weyond.nl

Versnellen van community care: een levend inspiratiedocument

Met 32 community care initiatieven zijn we gestart met het programma om de implementatie en ontwikkeling van community care te versnellen in de 11 zorgkantoorregio’s van het Zilveren Kruis | Zorgkantoor. Het programma bestaat uit 3 onderdelen:

1. Een lerend netwerk in logisch gevormde clusters. Zij delen initiatieven kennis, middelen en ervaringen, ondersteund door een digitaal kennisplatform, vergelijkbaar met een ‘openbare Wikipedia’.

2. Een lange termijn denk en doe tafel: een groep die vanuit het lerend netwerk langetermijnoplossingen bedenkt voor zowel binnen als buiten het systeem rondom lange termijn thema’s, zoals community care beleid en financierbaarheid.

3. Sturing op de ontwikkeling door Zilveren Kruis Zorgkantoor: stimuleren tot ontwikkeling en verbreding van (succesvolle) community care initiatieven, met resultaatgerichte sturing vanuit gezamenlijke kaders op (boven)regionaal- en projectniveau.

We bundelen alle kennis en inzichten in levend inspiratiedocument. Een levend inspiratiedocument betekent dat we iedereen uitnodigen het te verrijken, dus doe mee en deel jouw ideeën, aanscherpingen en feedback.

 

 

INspiratie 

De rol van mantelzorgers bij reablement

Ontdek de dynamiek van mantelzorgers in reablement tijdens onze inspiratiesessie in samenwerking met Zilveren Kruis Zorgkantoor en Reable Nederland.

Team Weyond in actie

Lees over onze dag bij zorg- en beleefboerderij Heerlijk Houtdijk, waar wij samen met deelnemers van de dagbesteding een fijne dag beleefden. Met dank aan Betrokken Ondernemers Woerden.

Kick-off programma Community care

Ontdek de positieve impact, beste aanpak en inspirerende voorbeelden van community care in de aftermovie en presentaties van de kick-off afgelopen 1 november.