Alignment is geen piekbelasting maar een duurloop

Een van de grootste fouten in het alignment is dat in een korte tijd een paar activiteiten worden georganiseerd om het nieuwe strategisch beleid te laten landen en leven in de organisatie en dat het daarna stopt. Dat werkt niet.

Alignment is de structurele dialoog in de organisatie over de doelen van de organisatie, waarom dit de doelen zijn en hoe de medewerkers vanuit hun rol hieraan bijdragen. De moeilijkheid zit in het jarenlang volhouden van de dialoog.

📸 Fragment van YouTube @Sport FAILS ‘Pacemaker’s 800m final fail’

INspiratie 

Reablement: zo doe je dat!

Reablement: zo doe je dat!

Vanuit het lerend netwerk reablement organiseerden we met Zilveren Kruis Zorgkantoor en Reable Nederland een inspiratiedag met werkende voorbeelden binnen én buiten het verpleeghuis. Ben je of wil je aan de slag met reablement, kijk dan naar deze koplopers.

Bij Weyond zijn we niet declarabel

Bij Weyond zijn we niet declarabel

Veel potentiële collega’s zijn tijdens een kennismaking vaak verrast als ze horen dat wij bij Weyond geen uren registreren of beoordelen op declarabiliteit.

De dag die je wist dat zou komen

De dag die je wist dat zou komen

We zien dat organisaties na het afronden van hun strategie één of een paar momenten kiezen om hier aandacht aan te besteden. En dan de verwachting hebben dat de strategie daarmee geland is en gaat leven. Niets is minder waar…