0348 702130 hallo@weyond.nl

Hoe sluiten we als (zorg)organisaties aan bij de gemeenschap?

Op de Noord-Veluwe werken gemeenten, welzijn, woningcorporaties, zorgorganisaties, Zilveren Kruis | Zorgkantoor en Weyond samen aan de visie ‘Een samenredzame gemeenschap’. 
Tijdens de inspiratiebijeenkomst op 16 januari stond de volgende vraag centraal: hoe sluiten we als organisaties aan bij inwonerinitiatieven?

Maak de burger meester van zijn eigen leven
Een van de belangrijkste inzichten was dat het als organisaties c.q. hulpverleners helpend is om de houding van reablement aan te nemen (Reable Nederland). In essentie betekent dit:

👴🏻 We nemen niet over wat mensen zelf kunnen
👴🏽 We helpen mensen te herwinnen wat ze niet meer kunnen
👵🏼 En we zorgen samen voor een oplossing voor dat wat overblijft

Dit leidt tot een aantal belangrijke gedragingen voor hulpverleners:

🪽 Aanbodgericht denken loslaten
Het helpt om te stoppen met denken vanuit het welzijns- of zorgaanbod van organisaties en vanuit hier het gesprek met inwoners of gemeenschappen aangaan. Hulpverleners zouden alleen datgene moeten bieden waar om gevraagd wordt.

🦮 De hond uitlaten in het dorp
Leer de gemeenschap kennen. Leer elkaars taal spreken. Bevraag de gemeenschap op wat zij zelf al doen, wat zij belangrijk vinden en waar ze hulp bij nodig hebben. Soms hebben ze jou als hulpverlener niet nodig, blijf dan weg en ga op je handen zitten.

💡 Vorm je organisatie om naar de gemeenschap
Rol geen nieuw aanbod of projecten uit in een dorp/wijk. Bedenk samen wat er nodig is een om cliënt of gemeenschap verder te brengen. Denk na: ‘hoe kan ik mijn organisatie inzetten of aanpassen om de gemeenschap verder te helpen?’ in plaats van ‘wat kunnen cliënten bij mij voor hulp krijgen?’.

Meer weten over de beweging?
Bekijk hier de regiovisie.
Bekijk hier de aftermovie.

INspiratie 

De kracht van interventies (1)

Ontdek hoe slimme interventies de betrokkenheid bij organisatiestrategieën kunnen vergroten. Schrijf je in voor ons webinar en breng je team in beweging!

Alignmentlessen van Wonka

Ontdek hoe Wonka transformeert van gevangene tot chocolatier, ondanks tegenwerking van regels en rivalen. Een verhaal vol alignmentinspiratie en doorzettingsvermogen, perfect voor liefhebbers van chocolade.

Zo breng je beweging in een organisatie

Leiderschap is de sleutel tot beweging in een organisatie. Ontdek hoe je het ‘alignment wheel’ – zingeving, kennis, vaardigheden, houding en gedrag – activeert en je strategische doelen bereikt.