Inschrijven deelsessies

INSPIRATIEsessie

Rol van WELZIJn in

samenredzame gemeenchappen 

20 juni 2024

 

BEWEGING: een samenredzame gemeenschap

Inspiratiesessie 20 juni

Schrijf je nu in voor de deelsessies van de inspiratiesessie ‘de sleutelrol van welzijn in een samenredzame gemeenschap’ op 20 juni. Locatie: ‘Het Venster’ Elburgerweg 15, 8071 TA Nunspeet.

Putten: Buren Netwerk

Maak kennis met het Buren Netwerk Putten en ontdek hoe de welzijnsorganisatie een bakfiets en een kast inzetten om de buren met elkaar te verbinden.

 

Zeewolde: De Veranderdag, van idee tot actie!

Initiatief vanuit de kerken om met hulp van Welzijn inwoners praktisch en sociaal te ondersteunen. 

Nunspeet: Mantelzorgcentrum

De druk op mantelzorgers wordt steeds groter. En de behoefte aan steun en erkenning van mantelzorgers ook. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de steun aan mantelzorgers vanzelfsprekender wordt?

Nunspeet: Signaalpunt Nunspeet voor elkaar
Waar vind ik mensen die worstelen met eenzaamheid? Signaalpunt Nunspeet voor elkaar, over het versterken van de signalerende functie in de samenleving, ter bestrijding van eenzaamheid, met een presentatie van de pilot op de begraafplaats in Nunspeet Oost.

Ermelo: ‘Leefbaarheidsteam samen met inwoners in de wijk!’

We richten ons op microbuurtjes, een werknaam van de gemeente Ermelo. Hiermee worden kwetsbare wijken bedoeld, waarbij het accent niet ligt op kwetsbaarheid, maar juist op mogelijkheden en talenten van de buurtbewoners.

Harderwijk: ‘Samen voor de Goeman’

Groot onderhoud aan 3 flats als aanleiding om met bewoners het sociale gesprek aan te gaan! Met de aanpak ‘Meer dan Steen Alleen’ hebben we een werkwijze hoe we samen met buurtbewoners een verbinding maken tussen groot onderhoud aan huurwoningen en het versterken van sociale verbindingen in de buurt.

Elburg: Better2Gether

Een inclusieve vereniging waar iedereen, met en zonder beperking, volwaardig kan deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten. Door gezamenlijke uitdagingen en samenwerking versterken we het zelfvertrouwen en de sociale integratie van onze deelnemers. We delen hoe we samen met zorgpartijen werken aan een inclusieve, ondersteunende gemeenschap waar iedereen vanuit zijn eigen vermogen bijdraagt aan gezamenlijke successen. Mis deze kans niet om te zien hoe welzijn en inclusie hand in hand gaan!

Epe: samenredzame gemeenschappen in Epe
We geloven in een sterke gemeenschap waar mensen naar elkaar omzien en er ruimte is voor elkaars verschillen. De mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, samen dingen te kunnen ondernemen en elkaar ondersteunen.
Leer hoe Koppel Swoe samenwerkt met inwoners, zorg- welzijns en woonpartijen samenwerkt om dit te realiseren.

 

INSCHRIJVEN


  Selecteer bij welke 2 deelsessies je aanwezig wilt zijn:

  Ronde 1:

  Ronde 2:

  Formulier voor:

  INspiratie 

  Reablement: zo doe je dat!

  Reablement: zo doe je dat!

  Vanuit het lerend netwerk reablement organiseerden we met Zilveren Kruis Zorgkantoor en Reable Nederland een inspiratiedag met werkende voorbeelden binnen én buiten het verpleeghuis. Ben je of wil je aan de slag met reablement, kijk dan naar deze koplopers.

  Bij Weyond zijn we niet declarabel

  Bij Weyond zijn we niet declarabel

  Veel potentiële collega’s zijn tijdens een kennismaking vaak verrast als ze horen dat wij bij Weyond geen uren registreren of beoordelen op declarabiliteit.

  De dag die je wist dat zou komen

  De dag die je wist dat zou komen

  We zien dat organisaties na het afronden van hun strategie één of een paar momenten kiezen om hier aandacht aan te besteden. En dan de verwachting hebben dat de strategie daarmee geland is en gaat leven. Niets is minder waar…

  Je bent welkom

  Weyond

  Molenstraat 1c

  3441 BA Woerden

  telefoon: 0348702130
  e-mail: hallo@weyond.nl

  Y

  Stuur een bericht