0348 702130 hallo@weyond.nl

De rol van mantelzorgers bij reablement

Wat als mantelzorgers (te) dominant zijn in een gesprek met een cliënt?

Begin november organiseerden we de inspiratiesessie: de helpende én remmende rol van mantelzorgers bij reablement. Dit is onderdeel van het programma reablement van Zilveren Kruis Zorgkantoor in samenwerking met Reable Nederland.

Je kunt nu deze inspiratiesessie nu terugkijken via:

https://vanzorgnaargewoonleven.nl/artikelen/kijk-terug-inspiratiesessie-de-rol-van-mantelzorgers-bij-reablement/

 Waarom moet je kijken?

1. Bernice Franssen en Joris Behr van de Nationale Denktank weerleggen het idee dat er te weinig mantelzorgers zouden zijn en bieden handvatten om daad- en vraagverlegenheid op te lossen.

2. Rudi Westendorp gaat samen met zorgprofessionals in op praktijkcasussen waar mantelzorgers een remmende rol spelen in reablement en gaat op zoek naar hoe hiermee om te gaan.

Deze bijeenkomst is onderdeel van het programma en lerend netwerk reablement. Hier bundelen 30 reablement-initiatieven hun krachten om de implementatie en ontwikkeling van reablement te versnellen in de 11 zorgkantoorregio’s van het Zilveren Kruis Zorgkantoor.

INspiratie 

De kracht van interventies (1)

Ontdek hoe slimme interventies de betrokkenheid bij organisatiestrategieën kunnen vergroten. Schrijf je in voor ons webinar en breng je team in beweging!

Alignmentlessen van Wonka

Ontdek hoe Wonka transformeert van gevangene tot chocolatier, ondanks tegenwerking van regels en rivalen. Een verhaal vol alignmentinspiratie en doorzettingsvermogen, perfect voor liefhebbers van chocolade.