0348 702130 hallo@weyond.nl

Simpel taalgebruik

Iedereen weet inmiddels wel wat [vul in jargon] betekent…

In Overijssel mogen inwoners tijdens de statenvergadering op een belletje drukken op het moment dat een ambtenaar iets zegt wat hen niet duidelijk is.

Deze methodiek zouden we eigenlijk een tijdje moeten invoeren bij alle (raads)vergaderingen en presentaties van strategische plannen en beleid.

Wij zijn in de zorg al best goed (in elk geval bewust) geworden van simpel taalgebruik. Toch zie ik veel beleidsmakers er vaak van uitgaan dat woorden die zij zelf vaak gebruiken ook voor medewerkers duidelijk zijn.
Denk aan: de juiste zorg op de juiste plek, positieve gezondheid, passende zorg, doelgroep gericht, klant gestuurd, strategie, strategisch beleid, netwerksamenwerking etc etc.

 

Als medewerkers op een belletje omhoog te drukken bij jou, hoe vaak gaat die dan af?

INspiratie 

De rol van mantelzorgers bij reablement

Ontdek de dynamiek van mantelzorgers in reablement tijdens onze inspiratiesessie in samenwerking met Zilveren Kruis Zorgkantoor en Reable Nederland.

Team Weyond in actie

Lees over onze dag bij zorg- en beleefboerderij Heerlijk Houtdijk, waar wij samen met deelnemers van de dagbesteding een fijne dag beleefden. Met dank aan Betrokken Ondernemers Woerden.

Kick-off programma Community care

Ontdek de positieve impact, beste aanpak en inspirerende voorbeelden van community care in de aftermovie en presentaties van de kick-off afgelopen 1 november.