0348 702130 hallo@weyond.nl

Wie wordt de eerste ‘death education influcener’ van nederland?

Een tijd geleden kreeg ik een Instagram-account onder ogen van Hospicenurse Julie. Een Amerikaanse hospice verpleegkundige die doet aan ‘death-education’.
Op Instagram licht zij mensen voor over de dood en doodgaan. Vanuit de overtuiging dat leren over dit onderwerp leidt tot minder angst en meer berusting.

Elke ochtend zie ik een filmpje… ik weet inmiddels wat er in een hospice gebeurt, hoe het eruit kan zien als iemand dood gaat, wat normaal is en waar je niet van hoeft te schrikken.
 
En eerlijk is eerlijk: in de vergrijzende maatschappij krijgen we veel vaker met dit onderwerp te maken
 
In veel regiovisies op de toekomst van de ouderenzorg streven we naar:
🧓🏻ouderen die zich voorbereiden op het ouder worden
👴🏽verwachtingen management over de verschraling van zorg
 
Het inzetten van influencers vind ik echt een kans om de bevolking te informeren in deze bewegingen.

Bewijs is al zichtbaar door de twee geweldige influencers in de zorg van dit moment: Tommie Niessen (werken in de zorg is leuk!) en Teun Toebes(een betere wereld voor mensen met dementie)
 
Wie wordt de eerste ⚰️ ‘death-education’ ⚰️ influencer van Nederland?

INspiratie 

De rol van mantelzorgers bij reablement

Ontdek de dynamiek van mantelzorgers in reablement tijdens onze inspiratiesessie in samenwerking met Zilveren Kruis Zorgkantoor en Reable Nederland.

Team Weyond in actie

Lees over onze dag bij zorg- en beleefboerderij Heerlijk Houtdijk, waar wij samen met deelnemers van de dagbesteding een fijne dag beleefden. Met dank aan Betrokken Ondernemers Woerden.

Kick-off programma Community care

Ontdek de positieve impact, beste aanpak en inspirerende voorbeelden van community care in de aftermovie en presentaties van de kick-off afgelopen 1 november.